On the road

London Diary: Day 1

Ik wilde al jaren een keer naar Londen, maar het was er nog nooit van gekomen. Voordat het academiejaar terug begon wou ik met mijn vriend nog graag een kleine reis maken en vrij snel besloten we om naar Londen te gaan. We waren er allebei nog niet geweest, dus het leek ons wel een leuke stad om te ontdekken. Wij waren vijf volledige dagen in Londen, dus daarom heb ik besloten om deze serie artikels ook op te delen in vijf: één artikel voor elke dag in Londen. Zo krijg je een beter beeld van wat wij per dag hebben gedaan.

We hebben vrij last-minute beslist om naar Londen te gaan – volgens mij hebben we de vliegtickets pas een week op voorhand geboekt – waardoor we niet fantastisch goed voorbereid waren op de reis en we in Londen zelf nog veel hebben moeten uitzoeken. Als jij van plan bent om naar Londen – of eender welke stad – te gaan, raad ik ten zeerste aan om op voorhand al wat te plannen. Wij hebben bijvoorbeeld nog heel snel een Airbnb moeten zoeken, en als we vroeger hadden geboekt hadden we ook goedkopere tickets kunnen bestellen.

Maar nu eerst: de foto’s!

I had been wanting to go to London for several years, but I had never taken the time to plan a trip there. Before classes at university started again, my boyfriend and I wanted to make a little trip and we quickly decided on going to London. We both had never been there before, so it seemed like a good idea to discover the city together. We had five full days in London, so I decided to divide this series of articles in five parts: one for each day. By doing this, you get a better idea of what we did every day.

We decided very last-minute to go to London – I think we booked our flight about a week before leaving – which means that we weren’t that well prepared for the trip and we had to figure out a lot of things when we when we already were in London. If you are planning to go to London – or any other city – I highly recommend planning things out beforehand. We, for example, had to find an Airbnb really quickly, and if we would’ve decided to go earlier on, we could’ve booked cheaper tickets.

But now: onto the pictures!

 

 photo london2_zps2kfs3hgt.jpg

Wij verbleven in een Airbnb dicht bij King’s Cross Station, en de eerste dag zijn we daar in de buurt dan ook wat gaan rondkijken. Onze lunch aten we op aan het water bij Granary Square, een heel gezellige en vernieuwde buurt dicht bij het station.

We stayed in an Airbnb close to King’s Cross Station, and on the first day we had a look around the neighbourhood. We ate our lunch down by the water at Granary Square, a very cosy and renewed are close to the train station.

Daarna hebben we een eindje gewandeld tot aan Regent’s Park, een gigantisch park waar je ook de London Zoo kan vinden (die hebben wij niet bezocht).

After lunch we walked for a bit all the way to Regent’s Park, a huge park where you can find the London Zoo (we didn’t visit it, though).

Ik heb geen idee hoe we dan verder zijn gewandeld – oriëntatievermogen: nul – maar dan zijn we verder naar The British Museum gewandeld. Achteraf gezien was het niet slim om al die kilometers te voet te doen, en de volgende dag hebben we dan ook een Oyster Card (oftewel: metrokaart) gekocht.

I have no idea which way we walked from here – sense of direction: zero – but I do know that we walked to The British Museum. In hindsight it wasn’t very smart to do all of these kilometers by foot, so we bought an Oyster Card (or Metro card) the next day.

 photo london6_zpsv2qpitce.jpg

De architectuur van The British Museum is heel mooi, zowel langs binnen als langs buiten, maar het museum zelf vonden we niet zo leuk. Vergeleken met andere musea die we daarna hebben gedaan (Tate Modern, Tate Britain, Imperial War Museum …) was dit een heel basic museum waar de voorwerpen niet zo aantrekkelijk tentoongesteld werden (als je een beetje begrijpt wat ik bedoel). Je kan er wel altijd eens langsgaan, want zoals veel andere musea is ook The British Museum gratis.

The architecture of The British Museum is beautiful, both on the outside and on the inside, but we didn’t enjoy the museum itself that much. Compared to other museums we visited later that week (like Tate Modern, Tate Britain, Imperial War Museum …) this was a pretty basic museum where the objects weren’t presented in a special way (if you sort of know what I mean). However, if you’re particularly interested in history, you might enjoy it! The British Museum, like many other museums, is free to visit.

 

~ Hannelore

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Email
Facebook
Instagram
%d bloggers like this: