On the road

A Day in Doel

In de zomervakantie ging ik samen met mijn vriend een dagje naar Doel (in de Antwerpse haven) om foto’s te gaan nemen. Ik wou al een hele tijd eens naar het ‘spookdorp’ omdat ik op Instagram heel mooie foto’s had gezien en omdat het dorpje in da nabije toekomst helaas gaat verdwijnen.

In the summer holidays I went to the town of Doel (in the port of Antwerp) together with my boyfriend to take a couple of pictures. I had been wanting to go to the ‘ghost town’ for a long time because I had seen some really cool pictures on Instagram and because the small town will disappear in the near future.

Doel ligt in de provincie Oost-Vlaanderen tegen de Antwerpse haven. Sinds de jaren 60 zijn er plannen om de haven verder uit te breiden in de richting van Doel. Daardoor moeten alle huizen onteigend worden en moet het hele dorp dus eigenlijk platgegooid worden. De meeste huizen in Doel staan al leeg, maar een paar huizen zijn nog bewoond. Doordat al die huizen leegstaan is Doel een echt ‘spookdorp’ geworden en een paradijs voor graffiti-kunstenaars (en vandalen, die zijn er ook al goed te werk gegaan).

Ik hou ervan om foto’s te nemen van oude gebouwen en verlaten plekken, dus in dit artikel krijgen jullie een kleine selectie te zien van de foto’s die ik in nam in Doel!

The town of Doel is part of East-Flanders close to the port of Antwerp. Since the sixties, there have been plans to expand the port of Antwerp in the direction of Doel. This means that all of the houses will have to be torn down and the owners will have to move. Most of the houses are uninhabited at the moment, but a few of them are still inhabited. Becaue so many houses are empty, Doel has become a real ‘ghost town’ and paradise for graffiti artists (and also vandals, unfortunately).

I love taking pictures of old buildings and abandoned places, so in this article you’ll be seeing a small selection of the pictures I took in Doel!

Ben jij al eens in Doel geweest?

Have you been to Doel before?

~ Hannelore

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Email
Facebook
Instagram
%d bloggers like this: