Makeup

Scrublove Mint Coffee Scrub

Een hele tijd terug werd ik gecontacteerd door Scrublove met de vraag of ik ooit al een koffiescrub uitgetest had. Ik had al veel gehoord over koffiescrubs, maar zelf had ik het nog nooit geprobeerd. Ik kreeg er één toegestuurd en daar ga ik vandaag wat meer over vertellen!

A while back Scrublove contacted me with the questions whether I had ever tried out a coffee scrub before. I had heard a lot of good things about it, but I had never tried it out myself. They wanted to send me one of their scrubs, and that’s what I’ll be writing today’s article about!

Scrublove is een bedrijf uit de UK dat koffiescrubs verkoopt met zo veel mogelijk natuurlijk, organische ingrediënten die heel goed en gezond zijn voor je huid. De producten bevatten dus geen schadelijke chemische ingrediënten. Ze verkopen drie verschillende scrubs: Original Lovin’, Coconut Affair en Mint Temptation. Deze laatste mocht ik uittesten.

Scrublove is a UK-based company that sells coffeescrubs that contain as many natural and organic ingredients as possible because they are really good for your skin. The products don’t contain any chemical ingredients that may be harmful for your skin. They sell three different scrubs: Original Lovin’Coconut Affair, and Mint Temptation. The last one is the one I got to try out.

Mint Temptation bevat (zoals de naam al doet vermoeden) lekker veel pepermunt olie voor een mooie huid en een fris gevoel. De geur is vrij sterk (mijn ogen gaan altijd een beetje tranen als ik de scrub op mijn gezicht smeer), maar hij is tegelijk ook heel ontspannend. De verpakking bevat 200 ml product, wat op het eerste zicht niet zo veel lijkt, maar je hebt telkens maar een heel klein beetje nodig om heel je lichaam te scrubben.

Mint Temptation contains (like the name might suggest) a lot of good pepermint oil for a beautiful skin and a really fresh feeling. The scent is pretty strong (my eyes alway start watering a little bit after applying the scrub to my face), but it is really relaxing at the same time. The packaging contains 200 ml of product, which doesn’t look like a lot at first, but you only need a little bit to scrub each time.

Het zal misschien aan mij liggen (ik ben niet de handigste persoon), maar als ik deze scrub in de douche probeer te gebruiken, hangt alles vol met koffiedrab (daar is de scrub hoofdzakelijk van gemaakt). Deze kan je heel makkelijk weer wegspoelen dus zo erg is het niet, maar ik raad toch aan om hem alleen aan te brengen als je onder de douche staat of in bad ligt, want anders gaan de korreltjes overal liggen.

De scrub zelf heeft geen te grote korrels, dus het voelt niet te agressief op je huid. Om hem te gebruiken maakt je simpelweg je huid nat, je wrijft wat van de scrub over je huid en spoelt het dan weer af voor een superzachte en verzorgde huid. Je kan de scrub ook enkele minuten laten inwerken, indien je wat meer tijd hebt. Je mag de scrub tot drie of vier keer per week gebruiken. Er wordt ook altijd gezegd dat koffiescrub goed is tegen cellulitis, en alhoewel ik het niet heel exact kan controleren, heb ik wel het gevoel dat mijn billen er beter uitzien na deze scrub enkele keren per week te gebruiken.

It might be my fault (I can be quite clumsy), but when I use this scrub in the shower, things get very messy and ground coffee gets absolutely everywhere. You can very easily clean everything up again, so it’s not such a big deal, but I would suggest to only use the scrub when you’re in the shower or in the bathtub so you don’t get little bits of ground coffee everywhere.

The scrub itself is quite fine, so it doesn’t feel aggressive on your skin at all. To use it you simply apply a little bit of product on wet skin and you rub it in. You then rinse it off and it will leave your skin feeling really soft and nourished. You can also decide to leave the scrub on for a couple of minutes, but that’s all up to you. You can use the scrub up to three or four times a week for the best results. People always say that coffee scrubs are really good for treating cellulite, and although I can’t measure it, I do feel like my cellulite has gone down a litle after using the scrub for a couple of weeks.

Deze scrub (Mint Temptation) kost €16,95 voor 200 ml. Niet super goedkoop, maar je betaalt ook wat voor de eerlijke en organische producten. Als je fan bent van scrubs en graag eens iets nieuws uittest raad ik deze zeker aan! Meer informatie vind je op de site van Scrublove.

This scrub (Mint Temptation) costs €16,95 for 200 ml. Not super cheap, but you do also pay a little bit for the fair and organic products. If you’re a fan of scrubs and you’d like to try out something new, I highly recommend trying out this scrub! You can find more information on the Scrublove website.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Email
Facebook
Instagram
%d bloggers like this: